Prinášame príbeh jednej z najznámejších tatranských legiend. Tatranský čaj, dnes pod značkou TATRATEA si môžete na našej vynovenej slnečnej terase vychutnať v extra pohodlných TATRATEA Tuli vakoch. Ako pamiatku na návštevu Vám radi pribalíme špeciálnu edíciu miniatúr TATRATEA 52% s logom našej chaty...
Pôvod
Tatranský čaj naši predkovia kedysi používali ako liek na mnohé choroby. Základnou súčasťou receptúry bol teplý vylúhovaný čaj z bylín, do ktorého sa pridal kúsok špiritusu. Do zázračného nápoja babky bylinkárky pridávali obvykle med a štipku roztlačeného cesnaku.Každý mal svoj vlastný recept, na každú chorobu existovala iná kombinácia, ale všetci ho stále volali čaj.
Prežitie
Neskôr sa tatranský čaj zachoval ako tradičná špecialita podávaná v tatranských zbojníckych kolibách. V radostných i menej radostných časoch si ľudia cenili každú chvíľu na stretnutie. Vždy sa pritom navzájom uctili pohárikom niečoho dobrého, silného. Silný horúci čaj z tatranských bylín zaliaty koncentrovaným liehom a sladený medom bol hosťom podávaný v rámci zvláštneho rituálu. Pri servírovaní totiž čašník zhasne svetlá, čaj zapáli a vystrelí do vzduchu zo zbrane, aby tým umocnil atmosféru ako počas bláznivých prepadov hostí „zbojníkmi“.
Znovuzrodenie
V roku 2003 začal Tatranský čaj svoj nový život v Tatranskej likérke v Kežmarku. Zo všetkých tradičných receptov sme vybrali to najlepšie a vytvorili TATRATEA.A tak Tatranský čaj vyrazil z Tatier do sveta. Ľudia po celom svete môžu objavovať jeho rôznorodé podoby a príchute. Nezáleží na tom, ktorá chuť sa vám zapáči, vždy budete piť TATRATEA.
TATRATEA je unikátny čajovo-bylinný likér, vyrobený na prírodnej báze. Je tvorený vyváženým pomerom najjemnejšieho liehu, prírodných extraktov z vysokohorských bylín, prvotriedneho čierneho čaju, ovocných výťažkov a destilátov, pravého cukru a pramenitej tatranskej vody. Jeho výrazná, sladká a medová chuť, príjemná čajová dochuť s vôňou čerstvých malín a assámskeho čaju, zmiešaná s opojnou vôňou lesných rastlín sú nezameniteľnou kombináciou.